top menu

7 tips om je goede voornemens tot een succes te maken!

7 tips om je goede voornemens tot een succes te maken!

Krijg je van het universum de mogelijkheid om goede voornemens te doen?
Op exact 24.00 uur op 31 december is het raak, er plopt een kurk van een goedkope fles of van een fles champagne. Het gaat uiteraard om de plop en een beetje om het drankje, maar als de dop tegen het plafond gaat, dan hebben we weer kans op een goed jaar. We knuffelen wat met onze geliefden, wensen elkaar een goed jaar toe en de man rent naar buiten om daar te doen waar hij goed in is, fikkie stoken en lawaai maken. Hij stopt een vuurpijl in een fles, steekt hem aan, de pijl vliegt de lucht in en hij doet een wens en misschien z’n geliefden ook wel. Hij zelf heeft natuurlijk geen tijd om de pijl na te kijken want de volgende is voor de goede voornemens en daar is haast bij. Dus als deze pijl weg suist, heeft de “alpha-male” even tijd om te kijken.
De belangrijkste 2 zijn weg, zijn grote wens van het jaar en de goede voornemens, ontploft net als een grote sterrenregen, wanneer hij naar boven kijkt. Er zijn nog meer pijlen met daar aan gekoppeld zijn wensen en voornemens en misschien hebben de geliefden van de man ook wel wensen en verlangens, voornemens, er wordt eigenlijk nooit over gepraat.
Wel in algemeenheden, maar niet op het moment. Ook een aanrader trouwens, maar dat is voor een ander artikel.
Als het vuurwerk op is, dan zien we de man geheel opgeladen en vol nieuwe energie naar binnen komen. De geliefden van de man wachten hem op en feliciteren hem met de prachtige pijlen en het siervuurwerk en die zijn afgestoken. Samen kijken ze nog voor het raam wat er nog meer de lucht in gaat.
Heel voorzichtig vraagt de man; heb jij nog goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Er volgt vaak een onduidelijk antwoord, waaruit je eigenlijk niets kunt afleiden. Ach, denkt de man. Misschien volgend jaar en hij steekt een sigaret op.

vuurwerk

Ik had dit artikel eigenlijk willen plaatsen op 2 januari, maar toen dacht ik misschien is dit niet slim voor jouw als je net begonnen bent met niet meer roken of wat gezonder eten, ik wilde je niet ontmoedigen, en mooier nog… je kunt nog even oefenen, op naar een gezond 2017

Nu heb je nog even tijd om  te oefenen voor 2017.

Het gevaar van goede voornemens! En ik spreek hier uit persoonlijke ervaring, en ik wil die graag met je delen .
Goede voornemens kunnen een gevaar zijn voor jezelf. Je spreekt iets met jezelf af, je maakt als het ware een contract met jezelf, wat je heel vaak een paar minuten later alweer vergeten bent of erger nog, er bent overheen gestapt, waarmee je dus bewust de keuze maakt om je zelf niet serieus te nemen.
Ook in het eerste geval neem je jezelf niet serieus. In het ene geval onbewust en in het andere geval bewust. In beide gevallen beschaam je je eigen zelfbeeld en je eigen kracht. Een stemmetje zegt dan al snel; je kan het toch niet, dus je stopt dan met proberen. Je onderbewustzijn neemt het over. Soms heb je het door.

Wensen zijn super geschikt voor oudejaarsavond, als je het tenminste bij wensen wilt laten, want zelfs als je de loterij wilt winnen, zal je actie moeten ondernemen. De kans dat je van iemand een winnend staatslot cadeau krijgt, is niet heel groot.
Jij kunt dit een reden vinden, waarom je geen goede voornemens zou moeten hebben. Daar ben ik het niet mee eens.

Dus, de 7 tips van mij om je voornemens tot een succes te maken:

 1. Maak geen voornemens op oudjaarsavond. Meestal heb je dan een borrel op en heb je dan karakter genoeg om te stoppen, heb je dan karakter genoeg om iets te veranderen? Meestal niet. Zo is het een “niet-tip”, dus die wil ik niet zo bij je laten liggen. Ik wil er een “wel-tip” van maken; Ik denk dus wel degelijk dat een gelegenheid als oudjaar, de geboorte van je dochter, het overlijden van iemand die je na is, een goed moment kan zijn om ergens mee te stoppen, of te starten “for that matter”. Ik denk dat nieuwjaarsdag het goede moment is om bij je zelf na te gaan; wat is op dit moment het belangrijkste wat ik wil veranderen? Daarbij kun je prima de vuurpijlen van de vorige dag in gedachten hebben en wat er toen door je heen ging. Neem hier de tijd en de rust voor.
 2. Doe dit alleen, in alle rust en op een plek waar jij je “veilig” voelt.
 3. Wanneer je echt wilt dat er iets werkt, zal je jezelf moeten leren vertrouwen in wat je met jezelf af spreekt. Je moet opnieuw leren jezelf te vertrouwen in beloftes naar jezelf toe. Dus begin met iets wat wel belangrijk voor je is, maar niet al te moeilijk om uit te voeren. Eén keer in de maand iets leuks kopen voor iemand bijvoorbeeld. Je moet het wel belangrijk vinden om te doen.
 4.  Na één keer ben je niet “genezen”, hoor! Je hebt er een aantal keer voor nodig.
  Ik zou gaan voor 4 of 5, voordat ik aan “the real stuff” zou gaan beginnen. Zoek iedere keer een gedegen reden waarom je jezelf belooft, wat je jezelf belooft.
 5. Zet alle beloftes die je aan jezelf doet op deze manier, op papier. Zet er een begindatum bij, en desgewenst een einddatum. En natuurlijk ook de redenen.
 6. Deel ze met mensen die je na zijn en waar je je voor zou schamen als je je voornemens niet na zou komen. Na deze “zelfconditionering”, (en laat die zo lang duren als jij denkt dat je nodig hebt), kan je weer in beloftes aan jezelf geloven. Op het moment dat je dat vertrouwen hebt in jezelf.
 7. Dan pak je je echte probleem aan. Ook die zet je op papier. Ook die behandel je op dezelfde manier als hierboven staat beschreven. Weet, dat je jezelf wilt kunnen blijven vertrouwen. Op het moment dat je dat niet voelt, dan is het nog te vroeg, en dan mag je nog terug en verder met je voorbereiding. Voelt het goed, dan kun je je probleem aanpakken.
 8. Een toegift: Jij moet het doen! en je kunt het. Dat heb je bewezen met de andere dingen die je jezelf belooft hebt te doen. DUS, dit kun je ook. Ik ben op deze manier gestopt met roken na een aantal vruchteloze pogingen. En ik ben gestopt met drinken op deze manier.
  In omgekeerde volgorde overigens. Ik had een aanloop van eerst vier en toen nog twee voor trajecten, voordat ik voldoende vertrouwen in mezelf had. Eigenlijk viel het toen best mee.

Ik wens jullie heel veel succes, en als jij je goede voornemens met ons wilt delen, dan graag, en uiteraard ook je succesverhalen, want die zijn het belangrijkste voor jou en een ander.

Het comment-veld hieronder staat tot je beschikking.
Vergeet niet het “am not spammer” aan te vinken! Om aan te geven dat je geen robot bent.

No comments yet.

Geef een reactie

 

KvK : 61839841
Btw: 8559.03.351.B.01
Rekening: NL79 TRIO 0198 0159 68

webdesign: MM IT Solutions International

Powered by WishList Member - Membership Software