top menu

Mijn kijk op het leven

Mijn kijk op het leven:

Soms hoor ik mensen zeggen dat het leven een reis is, maar daar denk ik anders over.
Ik zie in alles om me heen het imperfecte, er zijn wel dingen die ik fijn vind zoals zingen creatief bezig zijn en uitstapjes met de auto, niks blijft, er veranderd van alles in de wereld, hoe we leven, banen die verdwijnen, robots en dergelijke.
De technologie verandert erg en het is niet meer te stoppen. Ook dingen zoals hoe de gemeente in elkaar steekt vind ik raar, zoals pgb, zorg.
Ik ben erg aanhankelijk en als ik geen lichamelijk contact heb met mensen dan klap ik helemaal dicht en gaat het ook echt niet goed met me.
Ik besteed ook best veel tijd op mijn Ipad of telefoon omdat ik me dan best verveel, het contact met mijn moeder is nu gelukkig weer erg close. Ik heb veel ruzie gehad met mijn moeder en ik ben er ook zeker niet trots op. Niels zegt juist dat ik me bij mijn moeder me zo veilig voelde om te slaan en dat heb ik ook wel een paar keer gedaan, ik heb zelfs de politie een keer gebeld. Toen ik een weekend bij mijn vader was ging het helemaal mis, dit was voor mij echt een traumatische gebeurtenis en toen werd er geconstateerd dat ik een psychose had. Sindsdien loop ik een beetje doelloos door het leven en ben ik in overlevingsmodus, dit heb ik zeker vaker ervaren dat je maar doelloos door het leven druilt. Ik snap ook echt niet meer wat er zo leuk is aan het leven. Ik probeer wel positief te blijven en ik probeer ook zeker dingen te verwerken, soms lukt dat alleen niet. Ieder mens is anders en heeft andere behoeftes, het is zeker de kunst om dat uit te vogelen.

Prikkels:

 

 

 

 

 

 

Ik weet van mezelf dat ik snel onder de indruk ben van allerlei prikkels om me heen, ik weet ook dat ik gezichtsuitdrukkingen niet meer zo goed kan registreren als voor mijn psychose. Ik ben volgens een observatie van Niels erg analytisch geworden, ik neem dat maar aan en soms merk ik dat ook. Ik heb een tijdje shiatsu gehad en daarmee kwam ik meer in mijn eigen ”energie”.
Ik raak snel gefrustreerd en dan probeer ik daar tegen te vechten, zonder succes natuurlijk.

Ik maak het mezelf wel lastig:

Ik maak het mezelf wel lastig, hulp accepteren is eerst beseffen dat je hulp nodig hebt, heb ik door de jaren heen geleerd. Ook als kleiner kind vond ik relaties al moeilijk, maar in het ASS (autisme spectrum stoornis) kan ik me echt niet vinden.
Het lijkt voor mij dat ik dan in een hokje word geplaatst. Ik heb ook wel eens het idee dat ik me met alles moet bemoeien, denk niet dat mensen dat leuk vinden, ik doe het ook zeker niet met opzet.
Ze zeggen dat je je aan moet passen aan de maatschappij en dat is ook wel zo, ik word zo moe van dingen moeten. Ik heb daar weinig energie voor ook al slaap ik wel redelijk goed. Ik ben wel erg blij met Niels om me heen, hij weet goed aan te voelen wat ik nodig heb.

Ik ben Evelien en vind het fijn om dit te delen in de hoop dat iemand er iets aan heeft.

No comments yet.

Geef een reactie

 

KvK : 61839841
Btw: 8559.03.351.B.01
Rekening: NL79 TRIO 0198 0159 68

webdesign: MM IT Solutions International

Powered by WishList Member - Membership Software