top menu

Zelfreflectie? Hoe haal ik het beste uit me zelf?

HOE HAAL IK HET BESTE UIT MEZELF?

Nog niet zo lang geleden, schreef ik op mijn eigen website (www.splashingwordworks.nl) een blog over ‘de zin van zelfreflectie’.

Een artikel uit het Psychologie-magazine, over de zelfconfrontatie-methode. In deze – door twee Nederlanders bedachte – methode wordt, door middel van (be)geleid zelfonderzoek, gezocht naar terugkerende patronen in je levensverhaal. Vaak blijken gebeurtenissen uit het verleden en heden, of dingen en mensen die je bezighouden, overeenkomsten te bevatten, als het gaat om – bij die situatie, dingen, mensen – passende gevoelens. In het kort komt het er op neer, dat als je regelmatig (eerlijk) bij jezelf stilstaat, je tot inzichten kunt komen, die je verder kunnen helpen in je persoonlijke groei.

Persoonlijke groei, ontwikkeling, heeft mij altijd al geboeid. Al vanaf mijn puberjaren bewaarde ik allerlei artikelen, die te maken hadden met psychische ontwikkeling. Ik was ook regelmatig geabonneerd op tijdschriften, die ‘iets met psyche’ te maken hadden. Zoals ook nu, nu ik geabonneerd ben op het Psychologie-magazine, wat een hele goede inspiratiebron is, voor mijn blogs (en niet te vergeten, mijn eigen ontwikkeling!)

En zo kon het dus gebeuren, dat ik, met het doorspitten en opruimen van de volle tijdschriftenkist, kortgeleden een leuk klein gidsje vond, met als titel ‘Hoe haal ik het beste uit mezelf’. Met als toegevoegd onderschrift; ‘Psychologie voor doeners.’

Dit specifieke gidsje gaat in het kort in op het boek met dezelfde titel, geschreven door Ursula van Stekelenburg (ISBN 978 90 5871 494 7). Eén van de thema’s is zelfvertrouwen.

‘Zelfvertrouwen is niet iets wat je hebt, maar iets wat je doet. Vertrouwen in jezelf, je doet het of je doet het niet’ is één van haar uitspraken.

Maar wát moet je dan doen, of juist niet doen?

‘In jezelf geloven. Op jezelf durven bouwen. Positief over jezelf denken. Dichtbij jezelf blijven. Je emoties in balans brengen. Je uitstraling versterken’.

‘Alles hangt samen met je innerlijke zelfacceptatie. Want; liefde voor jezelf en acceptatie van jezelf, dat is vast en zeker een vruchtbare basis voor een positiever, gelukkiger en evenwichtiger leven’

De komende tijd zal ik voor Mamma can do regelmatig de diverse thema’s uit bovengenoemd gidsje nader belichten, door erover te schrijven.

Mocht je naast deze blogs ook geïnteresseerd zijn in wat ik zoal aan blogs publiceer op mijn eigen website, neem er dan eens een kijkje of meldt je – GRATIS – aan, bij www.splashingwordworks.nl

Dan ontvang je naast een leuk welkomstcadeau ook elke keer dat ik een blog geplaatst heb, een mailtje.

Ik hoop je graag binnenkort te verwelkomen!

No comments yet.

Geef een reactie

 

KvK : 61839841
Btw: 8559.03.351.B.01
Rekening: NL79 TRIO 0198 0159 68

webdesign: MM IT Solutions International

Powered by WishList Member - Membership Software